Uppdaterad 2003-11-15

Eva Andersson (s)
Björn Johansson (s)
 

Varför vågar dom inte utreda ???

Om Du ber kommunledningen, utreda om det begåtts oegentligheter av Norrköping kommuns toppskickt. Du preciserar exakt hur de kan kontrollera vad Du uppger. Du får svaret, att De har fullt förtroende för sina tjänstemän. Man accepterar  att en minoritet inom kommunen begår brott i sin myndighetsutövning. De socialdemokratiska väljarna, och alla andra, får acceptera att brott begås, av en minoritet i kommunens toppskickt. Kan det vara så att Jan-Erik Karlsson (s) och Jan- Olov Johnsson (s) skadas, om sanningen kommer fram. Vad är orsaken ??? Anitra Steen (s) anmäler brott, men hon avgör själv vilka som ska bli polisanmälda, det liknar systemet i Norrköping ! Vem får tjänstemännen att vittna falskt, tappa minnet och att skriva falska intyg i Norrköping?

Socialdemokraterna i Norrköping, är säkert ensamma om, att som myndighet, skydda brottslingar. Att vittna falskt eller att skriva falska intyg är det brottsligt. Fråga  S-politikerna! 

Jan-Olov Johnsson (s)
Jan-Erik Karlsson (s)
Dom tiger !

 Hans Lundin (s) tycker, att allt är OK

 

 

Håller på att fixa knapparna klicka på länken så länge

Tidigare har bl.a miljökoordinatorn Eva Lindahl förklarat sig ha fullt förtroende för Kaj Almqvist. Kommunalrådet Eva Andersson har fullt förtroende för sina tjänstemän, trotts att jag lämnat mycket detaljerat hur hon ska kunna kontrollera mina fakta. Hon anser att dom äe helt OK Därför kommer jag att bevisa motsatsen         För en tid sedan " Skrev detta 2003-11-04" fick stadsjuristen Siv Lejefors kommunens uppdrag att företräda kommunen, sedan dess har jag inte hört något .

Jag ska här visa kommunalrådet Eva Andersson vad man får för tjänstemän när man rekryterar efter andra kriterier än meriter.

Vilket annat företag eller organisation kontrollerar inte upp en anmälan om oegentligheter ?? Norrköpings kommuns ledning bryr sig inte !!!!   

Det är säkert svårt att förstå allt för den som inte varit med hela tiden, och speciellt när jag inte lägger ut bevisningen just nu.

Kommunalrådet Jan-Olov Johnsson (s)  hade möjlighet att stoppa det här för närmare 10 år sedan, han valde dock att inget göra. Jan-Erik Karlsson försökte ett tag att påverka Jan-Olov Johnsson, senare körde han racet själv.påsamma sätt som Jan-Olov Johnsson (s) Nuvarande kommunalrådet Eva Andersson vågar heller inte göra något liksom kommundirektören Björn Johansson 

Jag kommer inför allmänheten visa att följande personer, som känner till fakta, valt att tiga för att dölja fakta och därigenom bidragit till att åsamka mig och skattebetalarna millionförluster.

Bl.a f.d. bygglovingenjören Olof Rydberg, f.d. bygglovchefen Bengt Johansson, kommunekologen Kaj Almqvist och miljökordinatorn Eva Lindahl. 

Jag kommer inför allmänheten visa att följande personer, som känner till fakta, valt att lämna falska uppgifter i Vattendomstolen och Vattenöverdomstolen och därigenom bidragit till att åsamka mig och skattebetalarna millionförluster.

F.d. chefsarkitekten Nils Ryman och kommunekologen Kaj Almqvist.

Jag kommer inför allmänheten visa att följande person, som känner till fakta, valt att lämna falska uppgifter i och till Radio och TV och därigenom bidragit till att åsamka mig millionförluster.

 Kommunekologen Kaj Almqvist.

Jag kommer inför allmänheten visa att följande personer, som känner till fakta, valt att lämna falska uppgifter under sanningsförsäkran i Norrköpings Tingsrätt och Göta hovrätt och därigenom bidragit till att åsamka mig millionförluster.

F.d. bygglovingenjören Olof Rydberg, f.d. bygglovchefen Bengt Johansson och f.d. chefsarkitekten Nils Ryman.

Jag kommer inför allmänheten visa att följande personer, som känner till fakta, valt att lämna falska uppgifter i ett  mål mellan Pallpriser och Norrköpings kommun som behandlats i fastighetsdomstolen och därigenom bidragit till att åsamka mig förluster, som istället orsakade skattebetalarna million kostnader.

Stadsjuristerna Susanne Christensson, Siv Lejefors, överingenjören Björn Lunnerdahl och f.d. bygglovchefen Bengt Johansson 

Det kommer många många fler överraskningar.

 

1. Bengt Johansson förklarar hur trafikfarligt det är vid fastigheten Kvarntorp 1:46, det saknas trottoarer, kanske finns det belysning. Lastbilar och bilar kör in på fastigheten.. Belysning finns i övrigt står han och blåljuger.       Storlek på filen  61   kb.

2. Bengt Johansson påstår i rätten att Nyköpingsvägen är livligt trafikerat, och genomfart till Nyköping. Advokaten Christer Abrahamsson tar ner honom på jorden  Kommunens trafiksida har dokumenterat det motsatta. Jag har  fått byggnadslov vid minst två  tillfällen, där trafikfrågan ansetts inte vara något hinder för mina byggnadslov, även när Nyköpingsvägen var genomfart till Nyköping. Vid detaljplaneläggningen av Kvarntorp 1:3 för ett antal år sedan och vid detaljplaneläggningen av Bråvallaområdet på andra sidan vägen har trafiksituationen belysts. Det har då konstateras att trafik mm. inte på något sätt inverkar negativt på mina byggnadslov .                       Storlek på filen 101  kb.  

3. Bengt Johansson bekräftar att kulvertereingen av Torshagsån inte låg på planlagt område,...........vi tittar på vårt eget problem...han har efter det tiden gått, förstått att ån är viktigare än man kan tro.......Tänk på att det är en tung ljudfil med lång nedladdningstid. Detta förnekade Nils Ryman och Kaj Almqvist i Vattendomstolen och Vattenöverdomstolen och även till media som senare blev fällda hos Granskningsnämnden för radio och TV. Storlek på filen  978 kb.   

4. Bengt Johansson läser högt från min bygglovsansökan och bekräftar uppsägningen av planavtalet som kom till med kommunens inlaga att fastigheten inte får bebyggas  Storlek på filen  20 kb. 

5. Bengt Johansson och jag diskuterar avslagsgrunden för ett återuppförande av byggnaderna flera bandade samtal finns om detta. Detta har Susanne Christensson, Siv Lejefors och förmodligen Bengt Johansson  bestridit på det bestämdaste i 6 år i fastighetsdomstolen. Det blev stora kostnader för skattebetalarna.  Storlek på filen 612 kb.  Länk

6. Samtal med Bengt Johansson angående avslagsgrunden för bygglov för Kvarntorp 1:46 som har förnekats av kommunen   Storlek på filen  20 kb.     

7. F.d. bygglovchefen Bengt Johansson säger att man kan få bygglov utan detaljplan och det gäller planområdet där Kvarntorp 1:46. Detta förnekade nyligen stadsjuristen Siv Lejefors och värderingsmannen C-G Mineur i fastighetsdomstolen.   Storlek på filen  34 kb.   

8. Jag ber att bli anmäld för svartbygge om jag har byggt på planlagt område, dåvarande kommunalrådet Jan-Olov Johnsson som visste att jag fått lov till kulverteringen, svarade "Vilka förvecklingar det kan bli." HANDLINGSFÖRLAMAT KOMMUNALRÅD SÄGER JAGStorlek på filen  218 kb. Namnen har jag klippt bort     

9. Samtal med dåvarande kommunalrådet Jan-Olov Johnsson - klipper bort namnen på bandet och berättar om de problem jag fått när speciellt kommunekologen Kaj Almqvist sprider lögner som kommundelschefen i Åby dementerar. Sedan är det om Olof Rydberg som förnekade vad han tidigare sagt och menar att det är påhopp från min sida. Berättar hur chefsarkitekten Nils Rymanför att skydda sig själv, säger att ritningarna är felritade mm.  Storlek på filen  OBS 2 182 kb.    

10. Ber kommunalrådet Jan-Olov Johansson svar har jag pratat med kommunen och fått klarsignal ja eller nej. Precis som idag när det gäller den socialdemokratiska ledningen, svaret blir ett undan glidande eller Godmorgon yxskaft.      Storlek på filen  268 kb. 

11. Pressar kommunalrådet, han tycker att det bara finns förlorare, men det tror inte jag, det blir en segrare längre fram, var så säker  Storlek på filen  123 kb. 

12. Pratar med Bengt Johansson om kulverteringen troligtvis en kopia, inte på planlagt område 

  Storlek på filen  978 kb.       

13. Pratar med Olof Rydberg, vill att han berättar sin version om kulverteringen, förnekar först att svarat på om kulverteringen låg på planlagt område. Vad tror han att jag ringde för  ?? Säger att om det ligger på planlagt område kräver det marklov. Klagar på skalan. Mäta går inte HOPPSAN. Nu kan man möjligtvis få det att gränsen ligger mitt i ån. Sedan berättar han att han åkte förbi och hade ån legat på planlagt område, hade han varit tvungen att stoppa arbetet, det var han skyldig till enligt PBL 10 kap. Kom ihåg att det var kort tid emellan vårt samtal om var plangränsen låg och arbetet. Han dementerar inte att jag ringde. Olof Rydberg bekräftar att det inte krävdes marklov, hoppsan och då kunde kulverteringen alltså inte legat på planlagt  område  Storlek på filen  978 kb.     Lyssna     Lyssna

 Bengt Johansson, Nils Ryman och Olof Rydberg hade pratat sig samman för att skydda Nils Ryman. Alla ändrade sina versioner, till att plankartan på min fastighet var för fin att mäta på . Jag påpekade detta för kommunens nya planchef Leif Sjögren och begärde en annan skala som kunde läsas av de här 3 filurerna. Svaret kom i planarbetet där man helt korrekt angav att det inte var några problem att läsa och mäta i skalan 1:1000 man menade att man även använde sig av betydligt finare skalor. Vi normalbegåvade vet att man även lätt mäter på skalan 1:50000 En bygglovchef, en chefsarkitekt som heter Nils Ryman och en f.d. bygglovingenjör som heter Olof Rydberg som inte kan mäta ut en plangräns SANSLÖST.

14. Olof Rydberg bekräftar att man kan meddela bygglov utan detaljplan    Storlek på filen  36 kb.     

15. Olof Rydberg bekräftar det återigen    Storlek på filen  68 kb.     

16. Ulf  Riismark dribblar med fakta. Han har skrivit ett intyg att jag saknar bygglov för uppställning av husvagnar. Han visste inte vad jag har för bevis att han undanhållit material för nämnden. Han skriver dock  i  intyg att  byggnadslov saknas, trotts att kommunen utrett detta och kommit fram till att tidigare bygglov gäller för uppställningen.    Storlek på filen  1 711 kb.     

17. Ulf Riismark försöker att inbilla mig att det byggnadslov för uppställning av husvagnar från 1982 ? hörde till ett tidsbegränsat bygglov som förlängts. Han är klurig våran Riismark, sa dåvarande bygglovchefen Bengt Johansson. Det var inga problem att ta fram fakta som jag ska redovisa senare.       Storlek på filen  162 kb.    

18. Riismark visar sin okunskap om hur husvagnsförsäljning går till, och hur lättvindigt han skriver intyg utan att kontrollera verkligheten       Storlek på filen  263 kb.   

19. Nils Ryman om planavtalet, bekräftar att man  inte fick bygga Kvarntorp 1:46        Storlek på filen  94 kb.        

20. Nils Ryman dribblar med fakta     Storlek på filen  121 kb.   

21. Nils Ryman bekräftar att planavtalet möjligt avslutades       Storlek på filen  259 kb. 

22. Nils Ryman förnekar att vi diskuterat bebyggelse på det planlagda området, nu säger han att det bara var tal om bebyggelse utmed G Stockholmsvägen. Detta var Nils Rymans förslag och det innebar att jag skulle få bygga mindre än de byggrätter jag redan hade. Det finns klart dokumenterat hos kommunen, hos mig och hos Riksbyggen att Riksbyggen fått klarsignal för att bebygga även det planlagda området som Nils Ryman nu förnekar Det finns därutöver en mängd dokumenterade plan förslag som visar att Nils Ryman här ljuger under sanningsförsäkran ljuger under sanningsförsäkran.  Bebyggels på Kvarntorp 1:46, har inte dikuteratt s med kommunen   Storlek på filen  175 kb.  Länk

23. Nils Ryman berättar hur han enkelt stoppar bygglov till dom som han eller andra inte gillar         Storlek på filen  25 kb.       Länk

24. Nils Ryman bekräftar att det är en rest tomt, han förnekar som det måste förstås att halva fastigheten 1:3 varit planlagd sedan 1964 tror jag att det var.   Storlek på filen  79 kb.  

Knapparna nedan innehåller inget ljud ännu

      

Ingen av de här personerna, har försökt att aktivt att få ett slut på kommunens millionkarusell för att knäcka Klas Adsell ! De försök som gjorts har inte fullföljts.  Klicka på dom här nedan, så får du veta vem dom är. Merparten är lojala till varandra, på ett sätt som kanske påminner om vad vi tror om maktemkampen i forna Öststatsländerna.  Kan det vara så att grupptillhörigheten till det socialdemokratiska partiet och/eller att sko sig själv, och/eller kamraterna är viktigare, än att följa gällande lagar och förordningar? Är det inte bättre att sätta till kompetenta medarbetare, på deras meriter, än folk som är beredda att begå brott. När ska de socialdemokratiska väljarna reagera.  Jag kommer att informera väljarna, om hur det går till i SOCIALDEMOKRATERNAS  Norrköping.  Endast Moderaterna, Vänstern och SPI har klart deklarerat att även politiker och tjänstemän i Norrköping ska följa lagar och förordningar. Merparten nedan bekänner sig till det socialdemokratiska partiet. Ingen har sagt att man följer av riksdagen beslutade lagar och förordningar.

   
Maj-Lis Alm Eva Andersson Kaj Almqvist Jan-Olov Johnsson Hans Lundin Jan-Erik Karlsson Mattias Ottoson    
   
Susanne Christensson Bengt Johansson Nils Ryman Björn Johansson Eva Lindahl Olov Rydberg Ulf Riismark