Uppdaterad 2006-05-24 09:05

1(1)

 

Tunaforsnytt

 

Tunaforsnytt                      Kopia sänds per brev

Klas Adsell

Nyköpingsvägen 33 Tel 011-69500                                                                                                             Kammarrätten

Se-616 33 ÅBY klas.adsell@telia.com Fax 011-69500                                                                             Norrköpings kommun

tunaforsnytt@telia.com Mobil 073-2029961                                                                                              Kollektivtrafikenheten

Tunaforsnytt får ny hemsida http://medlem.tripodnet.nu/Tunaforsnytt/                                                            601 81 Norrköping

ÅBY den 13 mars 2003

Överklagande av Norrköpings kommuns beslut 2003-02-24 att inte utelämna offentliga handlingar avseende parkeringstillstånd.

Bakgrund:

Norrköpings kommun och jag har en konflikt sedan mer än 10 år. Konflikten består i, som det måste förstås, att någon uppmanat f.d. stadsarkitekten Nils Ryman och kommunekologen Kaj Almqvist eller om de gjorde det självmant, att ändrade på fakta i ett vattenärende för att åstadkomma millionförluster för mig, vilket senare lyckades.

Detta sammantaget med att f.d. bygglovingenjören Olof Rydberg och f.d. bygglovchefen Bengt Johansson vägrade att stå för, att de givit sid godkännande till att utföra ovanstående vattenföretag. Jag fälldes senare för detta på grund av bygglovkontoret först förnekade samtalen där de godkännde vattenföretaget . Resultatet är 3 konkurser varav en personlig för mig.

De fyra ovannämnda tjänstemännen har nuvarande kommunalrådet Eva Johanssons förtroende.

I direkt mätbara kostnader har ovannämnda ärende kostat oss skattebetalare ca 3 000 000:-.

Jag var först tvungen med hårt arbete, som pågick under många år arbeta med att dokumentera fakta. Kommunen försökte mörklägga fakta.

Ett mål i fastighetsdomstolen med utslag 2003-04-04, kommer sannolikt att kosta skattebetalarna 1,5 – 2 millioner. Det förlorar kommunen med all säkerhet, trots att man förnekat flera viktiga fakta i målet. Trots att man på olika sätt bevisligen påverkat auktoriserade värderingsman C G Mineur Forum fastighetsekonomi i Nyköping, att ändra bl.a sin värdering för att tillmötesgå kommunen. Man måste verkligen pressa kommunen för att de ska hålla sig till verkligheten.

Jag började, eller rättare sagt var tvungen, med tanke på min familj att offentliggöra spelet bakom kulisserna. Man har därefter hotat mig bl.a. med åtal för förtal, samt brott mot personuppgiftslagen, men man visste inte att jag hade utgivartillstånd.

Bygglovkontoret har senare sagt att jag saknar flera nödvändiga byggnadslov, allt för att i efterhand skydda ovannämnda tjänstemännen som medvetet lämnade felaktiga uppgifter till vattendomstolarna.

Kommunen har stängt av vattnet till mina hyresgäster, - inblandad var Norrköpings vattens ordförande Majlis Alm som var starkt engagerad i att fälla mig i vattenmålet -.

Kommunen har hotat med att jag skall betala ett återställande det ovannämnda vattenföretag, som senare kostade kommunen eller oss skattebetalare 3 000 000:-.

Kommunen med f.d. kommunalrådet Jan-Olov Johnsson och bygg och miljöskyddsnämnden f.d. ordförande Jan-Erik Karlsson har tidigare beslutat att alla mina ärenden skall prövas i olika rättsliga instanser. Det har blivit ca 55 ärenden sedan 1992 varav 10 stycken pågående. För några månader sedan fick jag för sjätte gången samma besked som tidigare i anda instanser, även i Kammarrätten bekräftat att jag har bygglov för pizzeria. Kommunen överklagade till Regeringsrätten.

Vi vet alla att BMNB:s f.d. ordförande Jan-Erik Karlsson och f.d bygglovchefen Bengt Johansson fortsätter att lämna falska uppgifter. Bl.a. försöker man inbilla Länsstyrelsen, Länsrätten och Kammarrätten att vi haft husvagnar i ett skyddsrum med 2 meter höga portar. Husvagnar är i regel 2,6 meter höga.

Man menar också att vi nu vill ändra från industri till handel och för det krävs detaljplan, samtidigt som man beviljar bygglov för en förrådsbyggnad men det har BMN beslutat om redan 1981 i bygglov 28/81 Där det i vår ansökan anges "Ansökan gällande försäljnings- och lagerlokaler" samt "Nybyggnaden ersätter nedbrunnen industri- och lagerbyggnad." Vi hade således redan ändrat inriktning på verksamheten. Det hör till saken att f.d. bygglovingenjören Olof Rydberg och f.d. bygglovchefen under sanningsförsäkran sagt att dom inte vet vad mina byggnadslov gäller för. Olof Rydberg vill att man ska söka nya byggnadslov för att få veta vad de gamla gäller för, ja det är på det viset.

Kommunalrådet Eva Andersson har förtroende för sina tjänstemän och låter millionrullningen fortsätta.

Jag har krävt ersättning både från kommunen och tjänstemännen privat för fel eller försummelse i myndighetsutövning. Detta har inte fallit i god jord.

Lokaltrafikens Roland Leonardsson har också uppgivit att han vill pröva mina ärenden rättsligt

Parkeringstillstånd

Nåväl, det har hänt en hel del när det gäller utgivande av parkeringstillstånd. Dels skall vi ha en enhetlig ansökningsblankett för att man skall kunna jämföra både nationellt och inom EES-området, för att likvärdiga bedömningar görs. Norrköping har en amatörmässig egen blankett

Norrköping har ungefär hälften så många parkeringsplatser som snittet i landet. Man beviljar bara hälften så många parkeringstillstånd som landet i övrigt. Man har dessutom en mycket hög avslagsprocent, samtidigt som man aviserar redan i telefon om nya tuffare tag. Handläggaren Inger Wirström har således sina egna regler vilket hon klart anger.

Det som är märkligt är att det verkar som socialdemokratiska kommuner är mer restriktiva än kommuner med borgerlig majoritet.

Faktum är att i Norrköping används kommunens tunga och onödigt dyra beslutsprocess, när det gäller parkeringstillstånd.

Vid en enklare och friare bedömning skulle man på en 5-årsperiod kunna dubbla antalet parkeringstillstånd för funktionshindrade, med en mer ändamålsenlig hantering, och då skulle man få pengar över. Kanske använder man sig hellre av förbud istället för möjligheter.

Av den anledningen har jag börjat granska handläggaren, som jag uppfattat på eget behov, skärpt reglerna betydligt mer, än vad som anges i kommunförbundets anvisningar.

Handläggaren sitter i samma byggnad som de tjänstemän jag polisanmält och krävt på millionbelopp i skadestånd.

Jag har frågat handläggaren Inger Wirström på vilket sätt hon är bunden av sekretesslagen mm. och hur hon förbundit sig att följa den, hon vägrar att svara. Jag har även ställt frågan om hon Inger Wirström diskuterat mig med utomstående, hon vägrar att svara

Jag har begärt in handlingar på vem som sökt parkeringstillstånd, vilka som fått parkeringstillstånd och vilka som fått avslag.

Syftet med att begära ut handlingar om parkeringstillstånd är naturligtvis att få Norrköpings kommun att börja inse att man inte skall utreda för stora belopp för att hindra funktionshindrade att få parkeringstillstånd, det är alltså i först hand en omdisponeringsfråga där kommunen får lägre kostnader om man istället för förbud använder sunt förnuft, samtidigt som man bistår de funktionshindrade med en bättre livskvalitet.

Ytterliggare ett syfte med mitt "rotande" är att jag ska kunna bistå de som fått avslag med att överklaga.

De nya parkeringstillstånden innehåller både fotografi och namn och det innebär att själva parkeringstillståndet näppeligen kan vara sekretessbelagt, inte heller vilka som får parkeringstillstånd och vilka som får avslag. Om sekretess skulle råda skall naturligtvis inte namn och fotografi finnas på parkeringstillståndet.

I övrigt så har kommunförbundet lämnat anvisningar för hur nuvarande lagar och regler skall tolkas, där framgår även att handlingarna inte är sekretessbelagda, eventuella sjukjournaler och liknande ska naturligtvis inte lämnas ut. Handläggaren Inger Wiström har anvisningarna på sitt skrivbord, och hon har ju även möjlighet att konsultera kommunförbundet, men nu har hon valt tillsammans med Roland Leonardsson att låta kommunjuristen Siv Lejefors avslå ett utlämnande av handlingarna.

Roland Leonardsson säger att de anmält registret till data inspektionen, där alla uppgifter finns registrerade, man han uppger inte tillståndsnumret, i vart fall så är det inga problem att selektera ut, namn och adress, ansökningsdag, beslutsdag, bifall eller avslag samt telefonnummer ur registret

Ber om ursäkt för allt jag skrivit som inte direkt hör till överklagandet. Jag anser dock att även andra myndigheter skall veta hur Norrköpings kommun arbetar. Normalt skall naturligtvis en myndighets uttalanden väga tyngre än det enskildes. Det är det jag försöker belysa.

I Norrköping utreds inte av bl.a. kommunalrådet Eva Andersson anmälda oegentligheten eller försök till detta, man vägrar även att svara på om man försökt påverka polisutredningar. Om jag inte håller mig till fakta, så har ju kommunen möjlighet att anmäla mig.

Hemställan

Att kammarrätten beslutar att uppgifter på sökande av parkeringstillstånd är offentlig handling med angivande av namn och adress, ansökningsdag, beslutsdag, bifall eller avslag samt telefonnummer, inkluderat hur länge de haft parkeringstillstånd. Samt hur många som tidigare haft parkeringstillstånd, och blivit av med detta av nuvarande handläggare. Jag vill att kommunen åläggs att skyndsamt överlämna begärda handlingar

Med vänlig hälsning

Klas Adsell