Byggplan - var god dröj

    Tunaforsnytt

E-post (vanlig) info@tunaforsnytt.se

(sekretess) tystnadsplikt@tunaforsnytt.se

Lämna gärna synpunkter om stavfel, eller annat, om det vi skriver. Det vi skriver ska alltid vara korrekt.  

 Vad skiljer Belarus, Rysslands, Kazakstans och Donald Trump:s  politiska ledning från Norrköping kommuns tidigare socialdemokratiska ledning under

Jan-Olov Johnson (S), Eva Andersson (S), Lars Stjernkvist (S) och Olle Vikmång (S) ledning?

Sedan något år, så är Norrköping åter på banan, men det är en lång bit kvar!

Reoprtage i ÖF 95-09-22 där man verkligen skrev fakta, vid den här tiden. Det var inte så tidigare, om vi går tillbaka i tiden. Göran Johansson var reporter, som ville förmedla korrekt fakta.


Jag vill att du här ska bilda dig en uppfattning om, och ställa dig frågan är Norrköpings socialdemokrater, korrumperade eller inte. I stort skiljer sig deras budskap från Åby:s, om vi jämför . Även om det även där finns personer, som inte vill veta annat än sina egen uppfattning. Genom att blockera mig. Ja då slipper jag ägna tid åt dem.


Vi har mannen som tycker att jag är för jävligt elak. Lyssnar man på honom så lever han efter vad farfar sa på 1950-talet. Jag menar att om man tror att arbetsmarknaden i dag, kräver samma ingripanden som på 1900-talet. Ja då ska man nog sluta engagera sig politik. Det vore bra om han ägnade sig, att hjälpa vårt föreningsarkiv och ta reda på fakta. Där finns ett otroligt intressant material. Men naturvårdfrågor är nog inte hans grej.


Det var socialdemokraterna i ÅBY som först kom underfund om. Att det kom information från kretsen runt kommunalrådet Jan-Olof John(s)on och hans chefstjänstemän, som inte stämde med verkligheten.


Även om moderaternas Björn Jameson, och socialdemokaternas Ulf Weissner varit väl informerade hela tiden, och var verkligen ett stöd, när pajkastningen var som värst. Så blev Uffe ofta överkörd. Men vi har även kompitenta socialdemokrater i ÅBY som vill och kan föra upp kommunen bland de främsta. Björn och Ulf finns tyvärr inte längre bland oss. 


Lägg märke till att Folkbladets Göran Johansson alltid var mycket korrekt när han skrev och sökte underliggande material.


Mina kommentarer till reportaget nedan:

1:sta stycket Domstolen kom fram till att det inte funnits en vilja att ordna en park. Redan 1996 så ansåg Enar Wahlund att planen inte var aktuell längre. Då kan man ju fråga sig hur kommunens chefsarkitekt, chefsjurist och en kommunekolog kunde i domstol, till media m.fl. påstå att planen var aktuell, att jag saknade bygglov, och att jag inte ens hade kontaktat kommunen innan jag kulverterade. Det fortsatte kommunen att förneka under hela Jan-Olov Johnson(s) kommunalrådstid. Det fortsatt man med i princip till 2016


2:a stycket byggnadsplanen inte förverkligats under 30 år torde intresse finnas.

Liggande 3:e stycket Jag hade bygglov för mekanisk verkstad och försäljning av bilar. Vilket man senare förnekade i vattendomstolarna. Planen angav allmänplatsmark.


Sista stycket:Norrköpings kommunalråd Jan-Olov John(s)on lovade kamraterna i ÅBY att göra någor utöver det vanliga. Han bjöd ett pris för min fastighet på ca 10 % av taxeringsvärdet. Argus (socialdemkraterna i ÅBY:s partitidning) trodde naturligtvis på Jan-Olov John(s)on. Tills de synade mina kort.


3:e kolumnen 1:sta stycket:

Jag fick en förfrågan om jag ville sälja till Riksbyggen (Ville Ander(s)on) vi projekterade ca 20 villor på fastigheten och det var OK enligt kommunens plansida. Ändå förnekade kommunens chefsarkitekt detta i olika instanser. Senare chef hos Riksbyggen jobbade vidare med detta och plockade fram ett förslag på mer än 40 lägenheter. Tyckte vi alla var bra. Då gick luften ur byggmarknaden. Efterträdaren Hans Lundin (S) tyckte väl att det var bättre att försvara Jan-Olov John(s)on och skrev att han tyckte att det jag skrev var dravel. Jag kontrade med fakta och då blev Hans Lundin tyst.


Idag 2020-08-02 ligger Norrköpings kommun i kommunrankingen på plats 253/290. Våra komunalaråd och deras vapendragre, förstår inte varför.Men vi andra förstår varför Norrköpings kommun hamnar på 253/290 plats i kommunrankingen.